Sportfronts vision är att alla barn och ungdomar har rätt att växa upp i ett vålds- och drogfritt samhälle. Vi erbjuder ett hållbart samarbete med information, utbildningar, material, handledning och konsultation. Genom våra insatser bidrar vi till ökad kunskap, medvetenhet och en stärkt beredskap för barn och ungas hälsa.
Fler insatta vuxna ger färre utsatta barn och ungdomar!
Vi finns också på Facebook (Sportfront) och Instagram (sport_front)
BK Häcken-Förebygger sexuella övergrepp – utbildar ungdomsledare
Se filmen här:
https://bkhacken.se/nyhet/forebygger-sexuella-overgrepp-utbildar-ungdomsledare
Sportfront besöker Slätta Damm för att föreläsa om sexuella övergrepp för föreningens ungdomsledare.
– Ska man vara ledare i BK Häcken ska man gå en sådan här utbildning, säger Marie Clasgård på Sportfront.
Varje år är Sportfront på plats för att föreläsa om sexuella övergrepp. Föreläsningarna syftar till att upplysa ledare och är en del i klubbens kontinuerliga arbete mot att förebygga sexuella övergrepp dels i organisationen, dels runt föreningen.
– Det här arbetet är inne på sitt elfte år. Vi har gjort det tillsammans med stiftelsen Sportfront där vi, tillsammans med dem, systematiskt och medvetet jobbar med att stärka vår idrottsmiljö på Slätta Damm, säger BK Häckens utvecklingschef, Anders Wahrnberg.
Tillsammans med föreningens partners Assemblin, Handelsbanken och Derome arbetar föreningen ständigt för en tryggare idrottsmiljö.
– Vi gör det genom utbildning. Vi får tips och idéer om hur vi ska skapa en trygg idrottsmiljö. Det är belastningsregister årligen, utbildningar där vi träffar vuxna, vi har öppet hus, vi försöker ha en öppenhet i verksamheten där ledarna vet vart de ska vända sig. På så sätt vill vi att föräldrar och barn ska känna sig trygga här, säger Anders Wahrnberg.
En stor del av BK Häckens ledare har i dag genomgått Sportfronts utbildning om sexuella övergrepp. Utbildningen består av föreläsningar vid två tillfällen och är tillgänglig för alla ledare på ungdomssidan i föreningen.
– BK Häcken är en stor förebild som vi använder som exempel för många andra föreningar. Just att man har det här övergripande, utvecklande sättet i föreningen. Vi började resan med just belastningsregistret som från början var frivilligt. Men det är det inte i dag av Riksidrottsförbundet, säger Marie Clasgård, utvecklingsledare på Sportfront.
Föreningen har en nolltolerans mot alla former av sexuella övergrepp och trakasserier.
– Det här är ett arbete är som jag tycker är väldigt viktigt och där vi har förmånen att arbeta tätt med BK Häcken vilket vi har gjort under många, många år. Tanken är att vi ska möta varje ny person som är delaktig i organisationen och som arbetar nära eller runt barnen, säger Michael Lundgren, legitimerad psykolog och föreläsare på Sportfront.
Viktig förebyggande och kunskapshöjande broschyr: "Påverka unga att göra hälsosamma val"
Nu finns en ny och uppdaterad broschyr på 32 sidor, med kunskapshöjande och förebyggande information. Broschyren är skriven av Sportfronts styrelse, som har många års erfarenhet och spetskunskap i de olika ämnena i broschyren.En broschyr som vi tog fram med start 2015, för att stödja kommuner och andra verksamheter med våra kunskaper i Sportfront. Innehåller förebyggande information och fakta om sexuella övergrepp, lustgas, vejping, vattenpipa, tobak, läkemedel ex tramadol, vitt snus, energidrycker, spelberoende, cannabis, AAS med mera.
Sportfronts erbjuder kommuner (ex Kungälv), skolor, företag (ex ICA-Maxi Torslanda) och föreningar (ex BK Häcken) en egen broschyr. Där ni kan synas med ert samhällsstödjande folkhälsoarbete, med er logotype och text på sid 2, på sid 32 viktiga telefonnummer och kontaktvägar för stöd eller anmälan om barn far illa.
Var med i bred front i samhället och gör skillnad för våra barn och ungas rättigheter!
Vad är lustgas? Hur vanligt är det? Hur funkar det? Var säljs lustgas? Risker och konsekvenser av lustgas? Tips till Vuxna!
Välkomna att höra av er och boka kunskapshöjande och förebyggande föreläsningar.
Läs artikeln i Torslandatidningen nedan
https://e.tidningen.se/p/torslanda-ockerotidningen/2022-06-11/r/5/8-9/617/542799
Läs och lyssna på en viktig och intressant dokumentär om GHB och dess konsekvenser för individen, anhöriga och samhället. Kai Knudsen, Narkosöverläkare och ledamot i Sportfront deltar i dokumentären.
GHB är en av Sportfronts föreläsningar som vi har varit engagerade i och genomfört över 20 år.
Vad är GHB, GBL och BD 1,4? Vilka blir konsekvenserna av användandet? Vad säger lagen? Partydrog? Vilken behandling finns? GHB är en syntetisk drog som bl.a. orsakar djupsömn. GHB är starkt beroendeframkallande och väldigt sällan har avgiftning kunnat ske i öppenvård. GHB leder ofta till ett svårt blandmissbruk med andra droger.
https://www.facebook.com/share/p/iWwToYnpKaEm6t5B/
Små val kan göra stor skillnad
Det finns mycket att göra för att skapa en ljusare framtid för barn och unga i vår närhet. Vi samarbetar med Göteborgs Stadsmission och Sportfront – två organisationer som gör stor skillnad i vårt samhälle. Du kan vara med och stötta deras viktiga arbete genom ett enkelt knapptryck när du pantar dina flaskor och burkar i vår butik. Här kan du läsa mer om deras arbete.
26/6 Halmstad BK utbildning om Sexuella övergrepp inom idrotten.
27/6 Halmstad BK, Sexuella övergrepp inom idrotten
13/8 BK Häcken, Utbildning om Sexuella övergrepp inom idrotten
5/9 BK Häcken, Utbildning om droger och dess konsekvenser
21/9 BK Häcken, Utbildning om Sexuella övergrepp inom idrotten
16/10 BK Häcken, Utbildning om Sexuella övergrepp inom idrotten
23/10 BK Häcken, Sexuella övergrepp inom idrotten
24/10 Karlstad, Drogfokus - Energidrycker en hälsofara?
13/11 BK Häcken, Drogföreläsning för ledare och vuxna på Bravida Arena
17/11 Dunrossdagen, Föreläsning om Energidrycker och Sexuella övergrepp
inom idrotten
27/11 Sportfronts styrelsemöte
Backa HK ordförande Fredrik Colliander efter en utbildningsdag med en certifiering, om
"Sexuella övergrepp mot barn och unga inom idrotten"
av Sportfront.
Broschyrbeställning
"Påverka unga att göra hälsosamma val"
Broschyr om droger, våld och psykisk ohälsa. Kan användas till föräldramöten, personalutbildningar, föreläsningar, utbildningar och kan även läggas i förbeställda matkassar med mera.
Klicka på bilden för att läsa mer om hur du beställer broschyren.
Saker du aldrig vågat fråga någon som har blivit groomad
https://youtu.be/B-W8Wttkxzk?si=E_t3QX60YUozQMn
Delbart? Introduktion till polisens utbildningsmaterial om sexualbrott mot barn på nätet
https://youtu.be/oCOilrbTNAQ?si=dEmhZOCPiLvHexFm
Se upp för gromning – Råd till unga
Skydda ditt barn mot gromning på nätet
Gromning – Prata om risker på nätet
Att polisanmäla sexuella övergrepp – Polisen