Ambassadörer

Ambassadörer

John Alvbåge

En mycket duktig fotbollsmålvakt på elitnivå under många år, bland annat i IFK Göteborg, Stabaek, Minnesota United och Akropolis för att nämna några. John har ett stort hjärta och engagemang för viktiga samhällsfrågor som, nolltolerans mot mobbing, sexuella övergrepp mot barn och unga, våld och droger med mera. Stort tack för att du är en viktig ambassadör för Sportfront!

Patrik Wålemark

En duktig fotbollsspelare från allsvenskan i BK Häcken. Sedan 2022 proffs i nederländska Feyenoord. Han är en fin förebild och ambassadör för Sportfronts arbete med trygga uppväxtmiljöer!

Zecira Musovic

En av Sveriges duktigaste fotbollsmålvakter i damallsvenskan, landslaget och nu som proffs i Chelsea sedan 2020. En stor förebild inom idrotten. Sportfront är stolta att ha Zecira som ambassadör för barnens rättigheter att få växa upp i vålds- och drogfria miljöer!

Ajdin Zeljkovic

Ytterligare en duktig fotbollsspelare i fina Örgryte IS. Under 2021 toppade han superettans skytteliga. En viktig ambassadör för Sportfronts arbete ”Tillsammans för våra barn och unga”!

Alexander Faltsetas

En duktig fotbollsspelare i BK Häcken. Han har också spelat i IFK Göteborg, Västra Frölunda, Djurgården. Ambassadör för Sportfronts mål med ”Fler insatta vuxna ger färre utsatta barn och unga”!

Mikael Pajunen

En härlig fotbollsspelare i Grunden Bois. Han är en av Blåvitts största supportrar. En stor idrottsfantast. Tack för att du är du och ambassadör för Sportfronts förebyggande arbete!

Sara Grahn

En av Sveriges duktigaste ishockeymålvakter inom damsidan. Hon spelar i Luleå HF. Sara har spelat över 183 landskamper för Damkronorna. En inspirerande ambassadör för Sportfronts arbete med ”Att bidra till att barn kommer till eget uttryck är ett mål i sig”!

Christian Folin

En duktig och professionell ishockeyspelare för Frölunda i SHL. Han har tidigare spelat på NHL-nivå för Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings, och Minnesota, i världens bästa ishockeyliga under många år. Tagit SM-guld med Växjö Lakers 2020/2021.

Han är en ambassadör för Sportfronts arbete för barns rättigheter till god hälsa och välbefinnande!

Karin Lundström, ICA-Handlare på Maxi ICA Stormarknad Torslanda

Har varit i Torslanda sedan vi öppnade butiken 2004 och stöttat  grundaren och eldsjälen Marie och Sportfront sedan starten 2007. Jag tycker att arbetet som Marie gör med Sportfront mot droger, våld och ohälsa, är så oerhört viktigt för vårt samhälle och vill medverka till att fler får den förebyggande och viktiga kunskapen som Sportfront förmedlar genom föreläsningar, utbildningar, material och opinioner.

Emmy Hedell, ICA-handlare på Maxi

Stormarknad Borås.

Vi stödjer Sportfront mot droger, våld och ohälsa. De erbjuder ett brett spektrum av kompetenser och ett utbud av seriösa utbildningar som träffar väldigt rätt med tanke på barns och ungas situationer idag - och inte minst föräldrar, vuxna ledare och pedagoger som möter dessa unga. Det kan handla om allt ifrån energidrycker, tobak/vejp, droger, sexuellt våld och värderingsfrågor. 


”Fler insatta vuxna ger färre utsatta barn och unga” är deras vision. De bidrar med en ökad kunskap, medvetenhet och en ökad beredskap i dessa viktiga frågor.

Sportfronts arbete utgår från Mänskliga rättigheter och Barnkonventionen, som är oerhört viktigt för barn och ungas rätt att få växa upp i vålds- och drogfria miljöer.